Hooghoudt steekt traditie en natuurlijke smaak in een moderne fles van O-I

Hooghoudt steekt traditie en natuurlijke smaak in een moderne fles van O-I

Nieuwe jeneverflessen vallen op in het schap

Schiedam – Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), de grootste producent van glasverpakkingen in Europa, ontwierp een moderne fles met een authentiek tintje voor de 100 procent natuurlijke jenevers van de Nederlandse familiedistilleerderij Hooghoudt.

Hooghoudt werd opgericht in 1888 en is al 25 jaar hofleverancier. Het behoort tot de top drie van familiedistilleerderijen in Nederland. Na meer dan 125 jaar geeft het bedrijf haar jenevers, gebaseerd op 100 procent natuurlijke producten, een gloednieuwe verpakking. Met deze vernieuwing wil Hooghoudt de jongere generatie consumenten aanspreken. Tegelijkertijd blijft het trouw aan de traditie en natuurlijke smaak van het geestrijke vocht.

“Onze jenevers worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten, de modernste technieken en 125 jaar ervaring. Jenever is een bijzonder, historisch product. Daarom kozen we voor kwalitatieve glasverpakkingen die een link leggen tussen heden en verleden en een duidelijk imago communiceren naar zowel onze oudere als jongere klanten,” zegt Arno Donkersoot, Managing Director bij Hooghoudt.

Christophe Desort, account manager bij O-I Benelux: ”Wat deze fles echt uniek maakt, zijn de verschillende designelementen die we hebben toegepast. Zo is het etiketvlak verzonken, dat maakt de fles stijlvoller. Naast ‘debossing’ gebruikten we ook ‘embossing’, een reliëf op de fles. Dit is de eerste keer in de Benelux dat embossing werd toegepast in de ‘mond’ van de fles, onder de dop. Het reliëf is pas zichtbaar als de consument de fles opent. Origineel en Hooghoudt kan het actief gebruiken in de marketing.”

Verder kreeg de fles een lange schouder met een andere bolling. Door dat subtiele detail krijgt de fles een robuuster uiterlijk. De hele range, 12 producten, werd omgezet naar de nieuwe glasverpakking. Dit gebeurde in fases. Eerst was de literfles aan de beurt, daarna kregen achtereenvolgens de anderhalve literfles en de halve literfles een nieuw jasje. Alle flessen worden geproduceerd door O-I in de kleuren wit (flint) en groen.

 

----------

Over O-I

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. De onderneming genereerde in 2012 $ 7 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Met de campagne Glass Is Life™ brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com of www.glassislife.com.

 

Over Distilleerderij Hooghoudt

Hooghoudt is een van de bekendste distilleerderijen van Nederland en is sinds de oprichting in 1888 gevestigd in Groningen. Hooghoudt kent een lange traditie als distilleerder en is producent van hoogwaardige alcoholische dranken en non- alcoholische siropen. Sinds de oprichting is het familiebedrijf in handen van opeenvolgende generaties Hooghoudt. De vierde generatie is nauw aan de onderneming verbonden als lid van de Raad van Commissarissen. Sinds 1988 mag de familie-distilleerderij de eretitel ‘Hofleverancier’ voeren. Hooghoudt behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en is marktleider in binnenlands gedistilleerd. Voor meer informatie: www.hooghoudt.nl.

 

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.